€ 950.000,- k.k.

Voorstraat 92

Brielle

Omschrijving

Op een fantastische locatie in de vesting van Brielle ligt dit royale, monumentale herenhuis. De woning heeft een woonoppervlakte van maar liefst 308m2 en heeft prachtige details zoals hoge plafonds, oude schouwen en een karakteristieke binnenplaats/tuin.

Indeling
Begane grond: via de entree aan de Voorstraat komt u in de lange, lichte gang. Hier vindt u de meterkast, trapopgang, toilet en zij-entree. In het verlengde van deze gang ligt de bijkeuken. Hier is er de mogelijkheid tot aansluiting van wasmachine/droger en is er toegang tot de tuin en de keuken.
Aan de voorzijde van de woning ligt de woonkamer. Dit is een aangenaam lichte ruimte met hoge plafonds van circa 3,55m. Een houtkachel zorgt voor sfeer en warmte. Bij het eetgedeelte bevindt zich een karakteristieke, oude schouw.
Aan de achterzijde ligt de woonkeuken. Deze is voorzien van een modern interieur met kookeiland en ook hier staat een prachtige oude schouw. De keuken is voorzien van een inductie kookplaat met design afzuigkap, een oven en aparte combimagnetron, koelkast, vaatwasser en warmhoudlade. De apparatuur is van Siemens.

1e verdieping: overloop met toilet (in aanbouw) en de toegang tot 3 slaapkamers. De 1e slaapkamer ligt aan de achterzijde van de woning en is voorzien van een open haard en royale inbouwkast. De vloer in deze kamer is afgewerkt met laminaat.
De 2e en 3e slaapkamer zijn afgewerkt met houten vloerdelen en gestucte wanden. Middels 5 treden bereikt u de tussen verdieping met nog eens 2 slaapkamers en 2 badkamers. De beide slaapkamers liggen aan de voorzijde van de woning en zijn afgewerkt met houten vloerdelen. In 1 slaapkamer vindt u zelfs nog een keukenblok.

De 1e badkamer is fraai betegeld en voorzien van een royaal wastafelmeubel met dubbele wastafel, inloopdouche met dubbele regendouche, ligbad en designradiator.

De 2e badkamer beschikt over een toilet en douche.

2e verdieping: Wat een ruimte! Open zolder met authentiek balkenplafond met 2 grote dakramen en dakkapel (2021). In deze ruimte vindt u de opstelplaats voor de cv-ketel. Middels een vaste trap is de bergzolder te bereiken. Daarnaast is er nog een ruime slaapkamer op deze verdieping welke is voorzien van 2 dakramen. De zolder is onlangs geïsoleerd en voorzien van nieuw stucwerk. Het is een zeer karakteristieke ruimte met veel (indelings)mogelijkheden.

Tuin: De beschutte achtertuin is afgewerkt van sierbestrating, een border en een fraaie overkapping met houtopslag. Indien gewenst is de overkapping aan te passen tot garage. Er is een berging en een uitgang naar de straat.

Algemeen
Bouwjaar 1870
Inhoud 1208m³.
De kozijnen zijn uitgevoerd in hout en gedeeltelijk voorzien van dubbel glas.
De woning wordt verwarmd middels een cv-combi (merk: Remeha bouwjaar:2018). Deze cv-combi is in eigendom levert ook het warme water in de woning.
Op levering in overleg.

Bij woningen welke gebouwd zijn voor 1980 zal er een ouderdomsclausule in de koopovereenkomst worden opgenomen. Bij woningen welke gebouwd zijn voor 1993 zal er ook een asbestclausule in de koopovereenkomst worden opgenomen.
+ Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs € 950.000,- k.k.
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg

Bouw

Soort woning woonhuis
Soort woonhuis herenhuis
Type woonhuis eindwoning
Aantal woonlagen 3
Kwaliteit normaal
Bouwvorm bestaande bouw
Huidige bestemming woonruimte
Dak samengesteld dak
Bijzonderheden monumentaal pand en beschermd stads- of dorpsgezicht
Keurmerken energie Prestatie Advies
Voorzieningen mechanische ventilatie, dakraam, tv kabel en rookkanaal

Energie

Verwarming c.v.-ketel en vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water c.v.-ketel
C.V.-ketel gas gestookte combi-ketel uit 2018 van Remeha Ace CW 6, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte 308 m²
Perceeloppervlakte 213 m²
Inhoud 1.208 m³
Inpandigeruimte oppervlakte 9 m²

Indeling

Aantal kamers 9
Aantal slaapkamers 7

Buitenruimte

Ligging in centrum
Tuin Achtertuin met een oppervlakte van 61 m² en is gelegen op het oosten

Bergruimte

Parkeergelegenheid openbaar parkeren
Schuur/berging aangebouwd steen

Locatie

Bericht aan makelaar

Deel dit object