€ 1.195.000,- k.k.

Prinsengracht 285C

Amsterdam

Omschrijving

Compleet dubbel bovenhuis van circa 120 m2 met ruim dakterras en maar liefst 3 slaapkamers, gelegen op EIGEN GROND aan de mooiste, langste en gezelligste gracht van Amsterdam.

Het dubbele bovenhuis is gelegen op het gedeelte nabij de Westermarkt en het Anne Frank Huis. De locatie is geweldig en het uitzicht verveelt nooit...u kijkt uit over de Prinsengracht de Rozengracht in. Er fietsen mensen, rijden trams en varen boten, er is altijd iets te zien.

Een groot aanbod van diverse soorten winkels liggen op korte loopafstand. Neem bijvoorbeeld de 9-straatjes, de Jordaan, maar ook de Rozengracht / de Raadhuisstraat en alle winkels rondom de Dam. Restaurants en cafés zijn er voldoende. Bijna alle keukens zijn vertegenwoordigd in de omgeving en voor een drankje is er veel te kiezen. Kortom, een buurt waar het goed vertoeven is.

Het pand bestaat uit drie woningen, waarvan dit dubbele bovenhuis de bovenste woning is. Dat betekent geen bovenburen. De grote renovatie van het pand heeft plaatsgevonden in 2002 inclusief een nieuwe fundering, de splitsing heeft daarna plaatsgevonden in 2003.

INDELING
Gemeenschappelijke entree met toegang tot het trappenhuis. Een trap naar beneden vindt u de berging (privé), een trap naar boven brengt u naar privé entree op de eerste verdieping. Op de eerste verdieping is een hal met ruimte voor een garderobe en vindt u de trapopgang naar de tweede verdieping.

Tweede verdieping:
Ruime hal met toiletruimte voorzien van fonteintje. De hal geeft aan de voorzijde toegang tot de woon- en eetruimte en aan de achterzijde tot één van de drie slaapkamers.
De woonkamer is drie ramen aan de gracht breed vanuit hier is er een geweldig uitzicht over de Prinsengracht. De woonkamer is middels een splitlevel gescheiden van de keuken. De keuken is onder meer voorzien van een koelkast met vriesvak, een vaatwasser, een combi-oven, Quooker en een 4 pits keramischekookplaat met afzuigkap en is afgewerkt met een granieten zwart gekleurd werkblad. Naast alle opbergruimte in de keukenkastjes is er nog een trapkast met opbergmogelijkheden. Vanuit de hal is via een vaste trap de derde verdieping te bereiken.

Derde verdieping:
Overloop met toegang tot de ruime slaapkamer aan de voorzijde en de derde slaapkamer aan de achterzijde. Tussen de twee slaapkamers in ligt de badkamer en de vaste kast met ruimte voor de wasmachine en droger. Ook de CV-ketel is in de deze ruimte opgesteld. Via de achterste slaapkamer is een riant dakterras bereikbaar! Het dakterras ligt beschut en geeft voldoende privacy.De badkamer is voorzien van een ruime inloopdouche, een vast wastafelmeubel en een tweede toilet.

De woning is altijd goed onderhouden door de eigenaren en verkeert in goede staat. De Vereniging van Eigenaars (VvE) is actief en wordt door de eigenaren zelf beheerd. De maandelijkse servicebijdrage is € 182,--.

BIJZONDERHEDEN
- Dubbel bovenhuis met maar liefst 3 slaapkamers
- Woonoppervlakte circa 120 m2 ( NEN 2580 ingemeten )
- Geheel nieuwe fundering uit 2002
- Groot dakterras van 27m2 met veel privacy
- Locatie is subliem, het uitzicht verveelt nooit
- Rijksmonument
- Gelegen op EIGEN GROND
- Kleine actieve VvE
- Privé berging in de onderbouw (circa 6 m2)
- Nieuwe CV uit 2022
- Hydrofoor voor extra waterdruk uit 2023
- Oplevering in overleg.
+ Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs € 1.195.000,- k.k.
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg
VVE checklist niet aanwezig

Bouw

Soort woning appartement
Soort appartement bovenwoning
Aantal woonlagen 2
Woonlaag 2
Kwaliteit normaal
Bouwvorm bestaande bouw
Open portiek nee
Huidige bestemming woonruimte
Dak samengesteld dak
Bijzonderheden monument
Voorzieningen mechanische ventilatie en tv kabel

Energie

Verwarming c.v.-ketel
Warm water c.v.-ketel
C.V.-ketel gas gestookte cv-ketel uit 2022 van Intergas, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte 120 m²

Indeling

Aantal kamers 4
Aantal slaapkamers 3

Buitenruimte

Ligging in centrum, in woonwijk en aan vaarwater

Bergruimte

Parkeergelegenheid betaald parkeren en parkeervergunningen
Schuur/berging box

Locatie

Bericht aan makelaar

Deel dit object