€ 1.190.000,- k.k.

Oostromsdijkje 2

Werkhoven

Omschrijving

DEZE CHARMANTE VRIJSTAANDE WONING bied je het beste van twee werelden. Enerzijds de rust en ruimte van het wonen in het buitengebied, anderzijds de grote stad met voorzieningen en uitvalswegen letterlijk om de hoek.

In 2010 is de woning bijna twee keer zo groot geworden door de uitgevoerde aanbouw in moderne contrasterende stijl qua materialen en strakke lijnen. Met een riante woonkeuken in moderne stijl met keukeneiland en met een grote slaapkamer (met walk-in closet) op de eerste verdieping.
Vanuit de woonkeuken kijk je uit over de weilanden. Hier lopen koeien en schapen en zo nu en dan ooievaars die komen foerageren op het gras.

De laatste jaren is de gehele woning verder gerenoveerd. Er is overal minimaal HR++ beglazing, terrassen rondom en een nieuwe luxe badkamer (2022). Bovendien zijn er energiebesparende maatregelen genomen zoals spouwmuur-, bodem- en dakisolatie. De 16 zonnepanelen bieden voldoende energie voor een groot gezin.

De enorme SCHUUR MET GARAGE (doorrijhoogte van 2,48m) heeft een grote open ruimte (ca. 60 m2) met plaats voor meerdere voertuigen. Daarbij een verwarmde werkplaats met keukenblok en apart toilet. Met op de verdiepingsvloer een verwarmde kantoorruimte en opslag.
Direct naast de schuur bevindt zich een tweede schuur. Je stapt binnen door de staldeuren (doorrijhoogte 2,48) en komt in een ruimte die nu als opslag gebruikt wordt. Hier kun je bijvoorbeeld hobby kleinvee houden. Deze ruimte (ca 60m2) is in twee delen op te splitsen.
Aan de achterzijde van de schuren ligt een enorm terras (ca 81 m2) waar je heerlijk kunt relaxen. Hier rust je uit of geniet je met vrienden van je eigen gebakken pizza’s. Je kijkt hier uit over de weilanden, de dom van Utrecht en de fraaie moestuin met je eigen fruitbomen.
De bestemming biedt heel veel mogelijkheden zoals een kantoor aan huis, B&B of minicamping. Ook kan er een (pre-) mantelzorg woning gerealiseerd worden.

Deze oase van rust en ruimte ligt zeer centraal midden in de Randstad. Op slechts 800m van Houten, met zijn basisscholen, voortgezet onderwijs en voorzieningen zoals winkels, restaurants, bioscopen, sportvoorzieningen en op enkele minuten van de rijksweg A27 en de A12.


Begane grond:
Entree, hal met inbouw garderobekast, bijkeuken met wasmachine aansluitingen en opbergkasten, ruime woonkeuken met vloerverwarming en uitzicht op de landerijen. De keuken is voorzien van alle luxe waaronder een groot kookeiland, ingebouwde afzuigkap, magnetron, separate hete lucht oven, koelkast, wasmachine en veel bergruimte. Via de en-suite deuren stap je de gezellige woonkamer binnen. De woonkamer heeft een lichte eikenhouten planken vloer en een houtkachel (merk Jøtul, rendementsklasse A+).
De gang geeft toegang tot de kelder. Meterkast , stookruimte en de toiletruimte met hangend toilet en fonteintje.


Vanaf de overloop bereik je de luxe badkamer (2022) met hangend toilet, ruime inloopdouche met hand- en regendouche, dubbel wastafelmeubel met verwarmde spiegel en een elektrische design radiator. Twee slaapkamers met inbouwkasten, infra rood verwarming, rolluiken en horren. De derde slaapkamer, de master bedroom, kijkt uit over de weilanden, heeft een eigen walk-in closet en beschikt over centrale- en infrarood verwarming. Alle ramen zijn voorzien van elektrische rolluiken en horren.
Ruime net afgewerkte zolderverdieping. Deze biedt mogelijkheden voor meerdere slaapkamers of als hobby ruimte.
Buiten:
Een splitterras bij de entree, een terras bij de keuken en een groots overdekt terras aan de achterzijde van de tuin. Parkeerterrein voor meerdere auto’s, garage voor meerdere auto’s, stal, schuur, werkplaats, kantoorruimte, opslagruimte, weiland, moestuin.


• Fraai onderhouden vrijstaande woning.
• Bouwjaar 1957, aanbouw 2010.
• Energielabel B.
• Geheel voorzien van dubbel glas (HR++ en deels triple glas).
• 16 zonnepanelen.
• Waterontharder.
• Rolluiken op de gehele 1e verdieping.
• Woonoppervlakte 146,6 m2 (officieel meetrapport aanwezig).
• Perceel grootte 2855 m2 (ca. 1500 m2 hobbyweide).
• 3 slaapkamers en ruime zolderkamer met mogelijkheden voor 2 extra slaapkamers.
• Zeer ruime garage/ schuur van ca. 214,7 m2, voorzien van een CV ketel, merk Vaillant.
• Kantoorruimte, geïsoleerd en voorzien van elektrisch bedienbaar screen.
• Werkplaats, stal, berging, carport.
• Luxe terras (ca 81 m2) met overkapping in de achtertuin.
• Ruim voldoende parkeermogelijkheden (>10).
• Op het terrein staat een transformatorhuisje welke in het tuinontwerp weggewerkt is.
• Op 10 minuten fietsen van winkelcentrum Houten Castellum met NS stations en overig OV.
• Rondweg van Houten op 1 minuut.
• Goede en snelle uitvalswegen naar A12 en A27, Wijk bij Duurstede, Zeist etc.
• Aanvaarding in overleg.
• Dit pand biedt meerdere mogelijkheden zoals bijvoorbeeld B&B, mini camping, (pre-) mantelzorg, kantoor, opslag, workshops of bedrijf aan huis. De woning heeft de bestemmingsomschrijving ‘wonen’, het weiland naast de woning heeft bestemmingsomschrijving ‘agrarisch met waarden-landschap’. U kunt zelf alvast informeren naar de ruime mogelijkheden binnen het ontwerp van het bestemmingsplan 'bestemmingplan Buitengebied' van de gemeente Bunnik, kijk daarvoor eens op: ruimtelijkeplannen.nl

Zelden komt een woning met een dergelijke ligging beschikbaar voor verkoop, dus aarzel niet om contact op te nemen om deze unieke kans te benutten.
Voor bezichtigingen neem contact op met:

Van Veldhoven makelaardij
Tel. : 0345-684250
E-mail : contact@vv-makelaardij.nl
+ Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs € 1.190.000,- k.k.
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg

Bouw

Soort woning woonhuis
Soort woonhuis eengezinswoning
Type woonhuis vrijstaande woning
Aantal woonlagen 4
Bouwvorm bestaande bouw
Bouwjaar 1957
Bouwperiode 1945 - 1959
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten uitstekend
Dak zadeldak
Keurmerken energie prestatie advies
Isolatie dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, volledig geisoleerd, ankerloze spouwmuur

Energie

Energielabel B
Verwarming cv-Ketel, gedeeltelijke vloerverwarming, zonnecollectoren, elektrische verwarming
Warm water cv-Ketel, zonnecollectoren
C.V.-ketel gas gestookte combi-ketel uit 2010 van HR 107 van Intergas, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte 146 m²
Perceeloppervlakte 2.855 m²
Inhoud 610 m³
Inpandigeruimte oppervlakte 18 m²
Bergruimte oppervlakte 214 m²

Indeling

Aantal kamers 4
Aantal slaapkamers 3

Buitenruimte

Tuin tuin rondom

Bergruimte

Garage vrijstaande houten garage met carport

Locatie

Bericht aan makelaar

Deel dit object