Oosterhuisweg 4

Okkenbroek

Omschrijving

Wilt u rustig en landelijk wonen? Deze riante met riet gedekte woonboerderij ‘Klein Oosterhuis’ daarvoor de perfecte woning.

In Okkenbroek zult u het ultieme gevoel van vrijheid, rust, natuur en ruimte ervaren. Waarbij het ieder seizoen weer een genot is om te wonen.

De woning is gelegen aan de rand van Okkenbroek. De omgeving wordt getypeerd door karakteristieke lanen en kleinschalig agrarisch landschap. Het is een gezellig en kindvriendelijk woondorp in de gemeente Deventer dat rust en groen biedt. Het ligt nabij de Sallandse Heuvelrug en het landgoed Oostermaet. Gebieden die ideaal zijn om te recreëren. Via de auto is de rijksweg A1 binnen 10 minuten te bereiken en de steden Deventer en Raalte binnen 15 minuten.

Indeling:
Begane grond:
Entree met trapopgang en hal die toegang biedt tot verschillende vertrekken waaronder de keuken. Deze is voorzien van een 6-pits gaskookplaat, oven en diverse inbouwapparatuur. Daarnaast biedt de entree toegang tot een badkamer met douche en wastafelmeubel, een separaat toilet met fontein en de bijkeuken met keukenblok en wasmachineaansluiting. De bijkeuken biedt toegang tot de wasruimte met bergruimte en de berging. De berging is voorzien van twee paardenstallen en biedt toegang tot de buitenzijde van de woning.

De ruim opgezette woonkamer en eetkamer zijn te bereiken via de hal en via de keuken. In de woonkamer zijn de oude schuurdeuren vervangen door grote ramen met veel lichtinval. Daarnaast is de ruimte voorzien van een gashaard én een open haard. Een karakteristieke staldeur biedt toegang tot het terras. De ruimten zijn voorzien van vloerverwarming.

De hal biedt ook toegang tot het voormalige voorhuis. Het voorhuis is in gebruik als hobbykamer en kantoor die gescheiden zijn door en-suite deuren. Deze ruimte is voorzien van een eigen haard. Verder is het voorhuis voorzien van een provisiekelder en twee slaapkamers.

Verdieping:
Via de trapopgang in de voormalige boerderijwoning komt u op een ruime overloop die toegang biedt tot twee ruime slaapkamers. Vervolgens kunt u via een verhoging naar een badkamer en nog twee slaapkamers. De laatste slaapkamer is zeer ruim en gesitueerd over de volledige breedte van de oude deel en voorzien van een eigen badkamer. Via een doorgang komt u uit bij nog een slaapkamer die ook bereikbaar is via de trap die uitkomt in de entree.

Buiten:
De tuin met ruime binnenplaats biedt veel privacy door haar haagbeplanting, struiken een aangeplante bomen. Links naast de woning staan appelbomen. Vanuit de woonkamer is het terras bereikbaar dat is voorzien van een veranda met buitenkeuken en pizzaoven. Bij de woning staan een hooiberg en een uit steen opgetrokken schuur. Deze schuur heeft een vliering, twee paardenstallen en biedt ruimte voor het parkeren van twee auto’s. Ook staat er een schuur die voornamelijk wordt gebruikt voor opslag. De tuin is voorzien van een beregeningsinstallatie en eigen grondwaterpuls. Naast de oprit bevindt zich een paddock en een door hout omheind weiland van circa 4.100 m2.

Bijzonderheden:
- Riante met riet gedekte (gemeentelijk) monumentale woonboerderij;
- Ruim opgezette woon- en eetkamer met hoge plafonds;
- Maar liefst 3 badkamers en 7 slaapkamers;
- Een geheel omheinde ruime tuin die veel privacy biedt door de haagbeplanting, struiken en aangeplante bomen;
- Paddock met een door hout omheind weiland;
- Woning is voorzien van bliksemafleiders;
- Voor- en achtertuin voorzien van beregeningsinstallatie.
+ Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs € 1.195.000,- k.k.
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg

Bouw

Soort woning Woonhuis
Soort Woonhuis Villa
Type Woonhuis Vrijstaand
Aantal woonlagen 2
Bouwvorm bestaande bouw
Dak Schuin dak

Energie

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte 404 m²
Perceeloppervlakte 8.550 m²
Inhoud 1.897 m³

Indeling

Aantal kamers 8
Aantal slaapkamers 7

Buitenruimte

Tuin Achtertuin met een oppervlakte van 400 m²

Bergruimte

Garage vrijstaande houten garage

Locatie

Bericht aan makelaar

Deel dit object