Gebbenlaan 36

Delft

Omschrijving

Bezichtigingen starten vanaf 14 januari a.s.

Architecten moeten niet alleen ruimte máken, maar ook ruimte láten: architectuur moet mensen niet beperken maar juist 'speelruimte' geven. Dat is de ontwerpfilosofie van Herman Hertzberger die dit op een fantastische wijze gerealiseerd heeft in de Diagoon-woningen in Delft.
In totaal zijn er 8 Diagoon-woningen gebouwd die eigenlijk niet thuis horen in de categorie ‘woningen’ maar eerder onder de rubriek ‘architectonische meesterwerken’. Deze woningen geven een totaal andere kijk op het wonen. Want zeg nu zelf: welke woning heeft nu een vide met schitterende lichtinval, allerlei spannende hoeken en doorkijkjes, een torenkamer, diagonale zichtlijnen, het altijd boeiende spel van open en gesloten? Het is dan ook niet voor niks dat deze woningen zelden in de verkoop komen: woon je eenmaal in dit ruimtelijk gedicht dan wil je niet meer weg!

Gebbenlaan 36 is nu te koop. Maak een afspraak voor een bezichtiging en laat u het boeiende verhaal vertellen van deze prachtig in het groen gelegen woning. Ervaar en beleef het! Klik op “contact met de makelaar” en meld u aan voor een bezichtiging in het nieuwe jaar!
Overige informatie
- Een beschrijving van de plattegronden van Gebbenlaan 36 is beschikbaar. Wilt u die ontvangen dan graag een bericht via de knop ‘contact met de makelaar’ of stuur een email.
- Woonoppervlakte: 162 m2 (meetrapport aanwezig)
- Perceeloppervlakte: 244 m2
- Grootte achtertuin: ruim 100 m2.
- Bezonning achtertuin: ochtendzon tot en met ca 16:00 uur ’s middags; bezonning dakterras: gehele dag zon.
- Bouwjaar 1971
- Definitief energielabel C
- Parkeerplaats op eigen grond voor de woning
- Dakterras 18 m2 en balkon voor en achter
- Locatie: de woning ligt in de Verzetsstrijdersbuurt, een rustige, groene en ruim opgezette wijk met allerlei voorzieningen binnen handbereik: een buurtwinkelcentrum met supermarkt, basisscholen, kinderopvang, zwembad en bus- en tramhalte en recreatiegebied Midden-Delfland. De A4 en A13 zijn in een paar autominuten bereikbaar en tramlijn 1 rijdt vanaf de Buitenhofdreef richting Delft via Den Haag naar Scheveningen!
- Meer info? over de Diagoon-woning is een speciale website ontwikkeld. Google op Diagoonwoningdelft en op deze site is alle informatie te vinden over o.a. de architect Herman Hertzberger, architectuurhistorie, foto’s van de Diagoon-woning en het recent verschenen boek van Robert von der Nahmer “Ruimte voor wonen”.

Gebbenlaan: Johannes Lambertus Gebben was in de oorlog ambtenaar van de gemeente Delft en werkte in het verzet als verbindingsman voor de bekende verzetsgroep Westerveld. Door verraad werd hij op 1 april 1941 gearresteerd en op 11 april 1942 vermoord in het Concentratiekamp Sachsenhausen. Het Verzetsherdenkingskruis is hem postuum toegekend.




+ Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs € 689.000,- k.k.
Status verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding in overleg

Bouw

Soort woning Woonhuis
Soort Woonhuis Herenhuis
Type Woonhuis Tussenwoning
Aantal woonlagen 5
Bouwvorm bestaande bouw

Energie

Energielabel C

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte 162 m²
Perceeloppervlakte 244 m²
Inhoud 584 m³

Indeling

Aantal kamers 6
Aantal slaapkamers 4

Bergruimte

Parkeergelegenheid 1

Locatie

Bericht aan makelaar

Deel dit object