€ 395.000,- k.k.

Cloosterstraat 29

Kloosterzande

Omschrijving

Statig half vrijstaand herenhuis met ruime tuin met veel groen, privacy en schuur. Prachtige monumentale “Platanus x Hispanica” boom (plataan) van ruim 160 jaar oud.

Indeling
Entree aan de rechterzijde van de woning via de naastgelegen oprit welke plaats biedt aan meerdere voertuigen. Ruime hal met travertin vloer en toegang tot nagenoeg alle vertrekken op de begane grond. Aan de linkerzijde bevindt zich de voormalige spreekkamer van de dokterspraktijk. Hier tegenover is een vestibule met daar in de meterkast en toiletruimte. Voordat de hal rechtsaf gaat komt men in de woonkamer. Doordat destijds de originele voordeur en hal zijn komen te vervallen is een extra ruime woonkamer ontstaan. Deze indeling met de gemetselde kolommen is destijds onder architectuur verbouwd. De in het oog springende schouwpartij met natuursteen en openhaard is nog altijd in gebruik. De vloer in de zitkamer is belegd met tapijt. De eetkamer beschikt over een parketvloer. In de achtergevel is een grote schuifpui in hardhout met dubbele beglazing geplaatst. Deze pui geeft toegang tot het terras wat ook aan de keuken grenst. We vervolgen de hal en komen langs de in het oog springende trappartij met handgemaakt houtsnijwerk. Onder de trap bevindt zich de toegang tot de ruime kelder (stahoogte). Aan het eind van de gang komen wij uit bij de keuken. Het L-vormige blok is qua apparatuur voorzien van een elektrische kookplaat met afzuigkap, oven, magnetron, vaatwasser, koelkast en 1½ spoelbak. Er is meer dan voldoende ruimte om een eethoek te plaatsen. Het grote zijraam (erker) zorgt voor veel daglicht toetreding en mooi zicht op het groen van de tuin.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping zijn in totaal vier slaapkamers. De grote ouderslaapkamer bevindt zich aan de achterzijde (17 m2). Daar tegenover bevindt zich de badkamer welke is voorzien van een douche, ligbad, toilet en groot dubbel wastafelmeubel met veel opbergruimte. De slaapkamer aan de zijkant beschikt over een eigen ensuite badkamer met wastafel, douche en toilet. Deze staat in verbinding met de slaapkamer aan de voorzijde op de hoek. De laatste slaapkamer bevindt zich tevens aan de voorzijde en is qua oppervlak de grootste, deze is circa 21 m2 groot. Alle kamers beschikken over vaste kasten.

Tweede verdieping
Via een vaste trap is de riante zolder bereikbaar. Hier is aan de voorzijde één ruimte ingetimmerd welke in gebruik is als hobbykamer / atelier. De rest van de zolder is een grote open ruimte waar onder andere een biljartje gelegd kan worden. Verder hangen hier de cv-combiketel (2014) en (extra) boiler. Midden in het platte dak zit een luik zodat met op het platte dak kan komen. De bedekking is uitgevoerd in een dubbele laag bitumen met daarop kiezels.


Tuin
De tuin voelt aan als een park, veel groen en ruimte. De tuin loopt deels achter de tuin van de buurman (nr. 31) langs. Er is een vijverpartij, diverse terrassen, een grote dubbele houten berging / schuur welke vanuit de Willem Alexanderstraat een eigen oprit / toegang heeft. Achter de schuur ligt nog een deel van de tuin wat in gebruik is als moestuin en deels kippenren.

Bijzonderheden
De Cloosterstraat is onlangs heraangelegd met asfalt en voldoende parkeervakken. De woning heeft aan de voorzijde een vrije ligging kijkend richting het bos rond de “Hof te Zande Kerk”, een idyllisch stukje Zeeuws-Vlaanderen. Verder laat de woning zich kenmerken door veel karakter en ruimte.
+ Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs € 395.000,- k.k.
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg

Bouw

Soort woning woonhuis
Soort woonhuis eengezinswoning
Type woonhuis halfvrijstaande woning
Aantal woonlagen 4
Bouwvorm bestaande bouw

Energie

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte 290 m²
Perceeloppervlakte 1.170 m²
Inhoud 1.260 m³

Indeling

Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 4

Buitenruimte

Ligging aan bosrand en in woonwijk

Bergruimte

Garage vrijstaande houten garage

Locatie

Bericht aan makelaar

Deel dit object