Kromme Nieuwegracht 46

Utrecht

Omschrijving

Object
Het betreft een Rijksmonumentaal gebouw gelegen aan de Kromme Nieuwegracht 46 met een in de binnentuin gelegen enkellaags kantoorgebouw. Dit gebouw staat in directe verbinding met de achtergelegen garage met ontsluiting aan de Nobeldwarsstraat.

Het object is een dwars huis met een dwars achterhuis en tussenlid, ontstaan in de 17de eeuw door verbouw van een middeleeuws huis. Het bestaat uit twee bouwlagen een kelder en drie zadeldaken. De achtergevel is een rijke verbouwde 17de-eeuwse lijstgevel met accoladebogen en sierankers. Boven de begane grond en verdieping liggen samengestelde balklagen met nog enige 17de-eeuwse sleutelstukken.

Metrage
De Kromme Nieuwegracht 46 is een geschakeld voor en achterhuis van ca. 877 m² b.v.o. , het achtergelegen kantoorgebouw betreft ca. 268,5 m² b.v.o. gelegen op de begane grond.

De Nobeldwarsstraat 25 is een garage van ca. 94 m² gelegen op de begane grond en vliering. Van het object is een meetstaat conform NEN 2580 aanwezig.

Kadaster
Gemeente: Utrecht
Sectie: B
Nummer: 4858

Gemeente: Utrecht
Sectie: B
Nummer: 3406

Bestemming
Voor het pand geldt bestemmingsplan Binnenstad, de bestemming van het perceel is ‘Gemengd-3’. Dit houdt in dat u het pand mag gebruiken voor o.a. maatschappelijke voorzieningen met daaraan ondergeschikt additionele horeca, zakelijke dienstverlening en wonen. Verklaringen omtrent bestemming en gebruik zijn aanwezig.

Aanvaarding 
Levering: dinsdag 14 mei 2019.

Zekerheidsstelling  
Tot meerdere zekerheid voor de nakoming van zijn verplichtingen zal Koper te zijner keuze een waarborgsom van 10% van de koopsom storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris. Zulks binnen 5 werkdagen nadat Verkoper heeft gegund aan Koper.

BTW en overdrachtsbelasting
Op de verkoop is BTW niet van toepassing. Koper betaalt bij overdracht in beginsel de overdrachtsbelasting.

Bodem
Er is een vooronderzoek en verkennend bodemonderzoek opgesteld door CSO adviesbureau d.d. 4 maart 2008, met projectcode 07L573. Het volledige rapport is te vinden in de dataroom.

Zakelijke lasten
De zakelijke lasten van het object zullen over het lopende jaar op en per de transportdatum worden verrekend.

Overig
Het object zal "as is, where is" worden verkocht. Derhalve zonder enige verklaring of garanties met betrekking tot de huidige juridische, milieu-technische of fiscale aspecten en zonder garanties over de afwezigheid van gebreken, lasten en/of beperkingen. 

Verkoopmethode
Verkoop bij inschrijving. Er kan uitsluitend schriftelijk worden ingeschreven op beide objecten.

Inschrijvingsprocedure
De openbare inschrijving geschiedt conform de inschrijvingsprocedure van de notaris Hermans & Schuttevaer.

Indien u geïnteresseerd bent in het aankopen van de propositie kunt u aanvullende informatie opvragen per mail aan Alberts & Muus Bedrijfshuisvesting.

Inschrijvingstermijn
De inschrijving start op maandag 25 maart en sluit op dinsdag 2 april 2019, 11:00. Uitsluitend door verzending per e-mail van de bieding naar het daartoe bestemde e-mail adres van de Notaris: (tender@herschut.nl) of schriftelijke biedingen en uitsluitend ingediend bij Hermans Schuttevaer Notarissen, Jutfaseweg 1, 3522 HA Utrecht worden in behandeling genomen. Biedingen welke niet aan de inschrijvingsvoorwaarden voldoen, worden niet in behandeling genomen.

Voorwaarden
De inschrijvingsvoorwaarden zijn opgesteld door Hermans Schuttevaer Notarissen en zijn in te zien via de dataroom.

Gunning
Verkoper behoudt zich te allen tijde het recht van gunning voor.

Kijkdagen
Indien u wenst te bezichtigen dient u dit voorafgaand bij ons kenbaar te maken. Onderstaand treft u een overzicht van de mogelijke kijkdagen.

- maandag 11 februari 10:30 – 13:00
- vrijdag 22 februari 13:00 – 16:00

Dataroom
Om u toegang te geven tot de dataroom ontvangen wij graag onderstaande gegevens van u:
- volledige naam
- bedrijfsnaam (indien van toepassing)
- e-mail adres
- mobiel telefoonnummer

DISCLAIMER
Deze vrijblijvende informatie is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Voor de juistheid van deze informatie kan door Alberts & Muus Bedrijfshuisvesting B.V. en verkoper echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend. Deze informatie is niet bedoeld als aanbod. Door aanvaarding van de vermelde condities of het uitbrengen van een daarvan afwijkend aanbod worden de opdrachtgever en Alberts & Muus Bedrijfshuisvesting B.V. niet gebonden, ook niet tot het doen van een tegenaanbod. Een overeenkomst komt slechts tot stand door kennisgeving van een in alle opzichten en derhalve ook op ondergeschikte punten met een aanbod overeenkomende aanvaarding.
+ Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Prijs op aanvraag
Status beschikbaar
Aanvaarding in overleg

Bouw

Soort woning woonhuis
Soort woonhuis grachtenpand
Type woonhuis tussenwoning
Aantal woonlagen 4
Bouwvorm bestaande bouw
Bouwperiode 1960-1970
Huidige bestemming woonruimte
Onderhoud binnen goed
Onderhoud buiten goed

Energie

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte 1.252 m²
Perceeloppervlakte 969 m²
Inhoud 4.637 m³

Indeling

Aantal kamers 27

Buitenruimte

Ligging in centrum

Bergruimte

Garage aangebouwde stenen garage
Schuur/berging vrijstaand steen

Streetview

Locatie

Bericht aan makelaar

Deel deze woning